Dem der kender mig ved at jeg kan spise rigtig store mængder mad og at jeg elsker grød. Den opskrift jeg vil dele med jer i dag kulminationen på 4 års eksperimentering med at få så meget grød for så få kalorier som muligt.

Jeg tilsætter revet gulerod. Det kan ikke smages når det rives fint og blandet med proteinpulver. Det er meget vigtigt for mig at du ikke prøver at ændre i opskriftens fremgangsmåde. Der er en grund til at proteinpulveret kommer i så sent og det blandes i på den måde – perfektion. Dette er tættere på kage end der havregrød.

OBS. Jeg vil tage udgangspunkt i den portionstørrelse jeg plejer at bruge. Du bør tilpasse den de mængder din kost tillader.

Ingredienser

 • 100g Havregryn
 • 300g fint revet Gulerod (3-4 gange mængden af dine gryn)
 • 1 skvis Salt
 • Vand
 • 1,5 scoop proteinpulver – helst noget med chokolade
 • Evt. lidt kanel og 1 spsk kakao

Fremgangsmåde

 1. Skræl gulerødderne.
  1. Når du alligevel er igang så skræl lige nogle til frokosten i morgen også 😉
 2. Riv gulerødderne fint.
 3. Smid revet gulerod, havregryn og salt i skålen.
 4. Derefter tilsæt omkring 400ml vand for min mængde gryn – hellere for lidt end for meget, da det ikke kan tages ud igen.
 5. Bland sammen. Mængden af vand er ikke imponerende, men stol på mig, da gulerødderne afgiver væske når det varmes.

 1. Smid i mikroovnen i 6 minutter. Tiden kan være variere fra mikroovn til mikroovn.
 2. Mens det er i mikrovnen laves der proteinglasur ud af proteinpulveret, kakao og kanel og så lidt vand som muligt. Det skal kun lige være glasurkonsistens. Jeg bruger et piskeris for at fjerne alle klumper.
 3. Når grøden er færdig hældes glasuren i og det hele blandes sammen.
 4. Hvis man foretrækker traditionel grødkonsistens kan den spises nu. Jeg foretrækker en svampet kagekonsistens. Så jeg stiller den ind i mikrovnen igen i 2,5 minut.
 5. Til sidst kommer det vigtigste ved enhver grød – topping.
 6. Kun fantasien og dit kaloriebehov sætter grænserne.

Jeg er personligt kæmpe fan af en god klar græsk yogurt på toppen, lidt frugt/bær og noget mørk chokolade der smelter udover.

Leave a Comment