Om mig

Christian Amdi

Mit navn er Christian Amdi. Nok bedst kendt som AmdiPT.

Jeg hjælper folk med at få mere ud af deres træning med alt fra optimering af træning og det ved siden af for større fremgang eller hjælpe til smertehåndtering og -vejledning, så du igen kan træne uden begrænsninger. Uanset om du aldrig har trænet før eller har trænet på højt niveau i mange år, så har jeg både uddannelsesbaggrunden og den praktiske erfaring til at hjælpe dig tættere på dine mål. Jeg har arbejdet som selvstændig personlig træner siden 2015, og jeg er uddannet fysioterapeut med en mastergrad i Strength & Conditioning og kan derfor bidrage med en service, der bygger på mange års erfaring og uddannelse. At være selvstændig giver mig en frihed til at opbygge min hverdag, så jeg kan hjælpe dig bedst muligt. Det betyder desuden, at jeg lægger en større indsats i mit arbejde end mange andre trænere, da det er mit eget navn, der står på spil. Derfor er du sikker på at få en træner som brænder for sit arbejde og vil være der, når du har brug for det. Udover personlig træning bruger jeg også en del tid på at fordybe mig i og videreformidle videnskabelig litteratur om især smerter, kost og træning. Hvis dette har interesse, er du velkommen til at kigge forbi min Instagram, blog eller podcast.

Kontakt mig!

Hvad er personlig træning?

Personlig træning handler overraskende lidt om kost og træning. Personlig træning handler primært om mennesker og relationer. Selvfølgelig kommer langt de fleste klienter med mål om øget styrke, færre smerter og mere sexappeal, og dette vil de også komme til at få, men langt hen ad vejen handler personlig træning om at være nærværende og tage hånd om den enkelte.

De største og vigtigste fremgange, der kan ske i ens liv, sker, når man bliver opmærksom på sine værdier og prioriteter og rent faktisk begynder at leve sit liv efter dem. For mange af dem, jeg arbejder med, betyder det at leve lidt mere på sine egne vilkår fremfor konstant at sætte sig selv i anden række. Det betyder at prioritere de ting i livet, der giver én værdi, fremfor hvad der forventes af én fra omverdenen.

Det er for mig den sande glæde ved mit job. Træning er konteksten, hvorigennem der opbygges en relation, og hvor din mentalitet kan udfordres på blandt andet tålmodighed, arbejdsmoral, tillid og tryghed til dig selv og din krop. Det er dog gennem samtale, åbenhed og sårbarhed, at man for alvor kan skabe ændringer hos mennesker. Jeg vil altid gøre mit bedste for, at du opnår dine fysiske mål, men det, jeg virkelig går op i, er, hvordan du har det. For når du har det godt, går alt andet nemlig meget bedre.
Konsultation om træningsforløb

vIL DU HAVE EN UFORPLIGTENDE SAMTALE?

Erfaring & Uddannelsesbaggrund

Doctor of Philosophy (PhD)-studerende i Sport & Recreation

Februar 2023 til nu.

Jeg er på nuværende tidspunkt ved at for udarbejde en PhD ved Auckland University of Technology, New Zealand, under vejledning af Dr. Michael McGuigan, Dr. Eric Helms og Dr. Alyssa-Joy Spence.

Mit PhD-projekt undersøger betydningen af øvelsesvalg på styrkefremgang i squat, bænkpres og dødløft i trænede individer, samt hvorvidt man kan forudsige hvem der vil respondere bedst på et givent øvelsesvalg.

Master of Science (MSc.) i Strength & Conditioning

September 2018 til juli 2020

Jeg har en mastergrad i Strength & Conditioning fra St. Mary’s University i Twickenham, London. Dette kan nok bedst oversættes til dansk som fysisk træning for atleter. Mine særlige interesser inden for fysisk træning er load management, kønsforskelle i træning samt træning for maksimal styrefremgang og muskelvækst.

Min afhandling omhandlede kønsforskelle i styrkerestitution efter tung styrketræning, som er blevet udgivet i det videnskabelige tidskrift Sports (Basel) og kan findes på nedestående link:

Amdi CH, Cleather DJ, Tallent J. Impact of Training Protocols on Lifting Velocity Recovery in Resistance Trained Males and Females. Sports 2021;9:157.

Professionsbachelor (Prof. Bach.) i Fysioterapi

September 2013 til februar 2017

Jeg er uddannet og autoriseret fysioterapeut fra VIA University College Campus N i Aarhus. Min særlige interesser inden for fysioterapi er i særdeleshed behandling af smerter, smertevidenskab og load management.

Mit bachelorprojekt omhandlede evidensen omkring aktiveringen af m. vastus medials obliquus (VMO) i forbindelse med knæsmerter.

Ejer og træner hos AmdiPT ApS

Maj 2015 til nu

Jeg har siden maj 2015 arbejdet som selvstændig personlig træner. I denne periode har jeg arbejdet med en stor variation af klienter. I begyndelsen bestod mit arbejde primært af træning af unge kvinder, som ønskede at se bedre ud. Over tid er jeg blevet velsignet med en stor variation af udfordringer, som har inkluderet alt fra den professionelle fodboldspiller og styrkeløfter på højt niveau til personen, der er hæmmet af kroniske smerter.

Mine spidskompetencer er at gøre dig stærkere og få smerter til at fylde mindre i dit liv.

Assisterende landstræner ved Dansk Styrkeløftforbund

Juni 2023 til nu

Mine roller på det danske landshold i klassisk styrkeløft består bl.a. i game day coaching ved internationale stævner, samt sparring omkring træner- og atletuddannelser.

Certificeringer og kurser

Maj 2015 til nu

Siden jeg begyndte aom personlig træner, har jeg deltaget i en del kurser og fået en del certificeringer for at fremme min praktiske kunnen, hvor særligt kurserne ‘Moderne Smertevidenskab’ og ‘Grunduddannelse i Den Motiverende Samtale’ har formet min praksis. En mere dybdegående, men ikke udtømmende liste af kurser og certificeringer kan ses nedenunder:

Certificeringer:

⁃ Mastering Lower Limb Tendinopathy 4th Edition – Online Course v. Peter Malliaras – September 2021
⁃ Grunduddannelse i Den Motiverende Samtale v. Peter Brolund i Odense fra MI Center – April-Maj 2021
– Strength System International Certification Level 1 v. Sebastian Oreb “The Australian Strength Coach” – Marts 2021
⁃ Strength System International Certification Level 2 v. Sebastian Oreb “The Australian Strength Coach” – Marts 2021
– Certificeret Smerteterapeut ved smertevidenskab.dk i Aarhus – Marts 2018
⁃ Certified Active Release Technique Practitioner: Full Body i Aarhus, Herning og Amsterdam – Marts til oktober 2017
⁃ Poliquin Performance Specialist (PICP) Level 1 i Aarhus – Oktober 2016
⁃ Poliquin Performance Specialist (PICP) Level 2 i Rhode Island – Oktober 2016
⁃ Poliquin Performance Specialist (PICP) Level 3 i Rhode Island – Oktober 2016
⁃ Poliquin BioSignature Practitioner Level 1 i Rhode Island – Oktober 2016
⁃ Poliquin BioSignature Practitioner Level 2 i Rhode Island – Oktober 2016
⁃ Precision Nutrition Level 1 Coaching Certification – 2015
⁃ Precision Nutrition Level 1 in Exercise Nutrition – 2015
⁃ EHFA/EREPS-certificeret personlig træner v. Fitness Institute i Aarhus – 2015

Kurser:

⁃ Behandling og Smertefulde Syndromer v. Morten Høgh i Aarhus – Juni 2022
– Undersøgelse og Måling af Smerter v Morten Høgh i Aarhus – Maj 2022
– Neuroscience og Smertefysiologi v. Morten Høgh i Aarhus – Marts 2022
– Velocity Based Training Theory: Individualized Last Repetition Velocities – Online kursus v. Reactive Training Systems og Landyn Hickmott – 2022
– Velocity Based Training Application: Individualized Programming with LRV – Online kursus v. Reactive Training Systems og Landyn Hickmott – 2022
– Programming with Emerging Strategies – Online kursus v. Reactive Training Systems/Mike Tuscherer – 2022
– Grundkursus i Smertevidenskab v. Morten Høgh i Aarhus – Januar 2022
– Sport, Smerte og Skader v. Morten Høgh i Herning – December 2021
– Reconciling Biomechanics with Pain Science i Aalborg v. Greg Lehman – Oktober 2021
– The Woman: Why Training Should be Different – Webinar v. Lyle McDonald – Marts 2021
– Harnessing Communication for Performance Enhancement – Online Course v. Hugh Gilmore – Januar 2021
– Copenhagen Strength & Conditioning Conference i København m. Per Aagaard, Thomas Cortebeck o.fl. – Oktober 2020
– Reactive Training Systems Powerlifting Seminar i Wien v. Mike Tuscherer, Ross Leppala, Jim Elli & Paulie Steinman – August 2018
⁃ European Powerlifting Conference i Dublin m. Mike Tuscherer, Bryce Lewis, Eric Helms, Greg Nuckols o.fl. – August 2018
– Teknik i Squat, Bænkpres & Dødløft v. Jacob Beermann i Randers– November 2017
⁃ Avancerede variationer af Squat, Bænkpres & Dødløft v. Jacob Beermann i Randers – November 2017
⁃ Muscle & Strength Seminar v. Bret Contreras i Los Angeles – August 2017
⁃ Glute Lab Seminar v. Bret Contreras i Los Angeles – August 2017
⁃ ’Resistance Training and Nutrition Interventions to Maximize Muscle Hypertrophy’ v. Alan Aragon & Brad Schoenfeld (2017)
⁃ “The Metabolism Myth & The Stubborn Fat Solution” v. Lyle McDonald & James Krieger (2017)
⁃ Poliquin Body Composition Camp i Rhode Island – Maj 2017